Τσιμισκή 130, 3ος Όροφος
  2310244955 -   info@status.edu.gr

 

agglika 1imgΜε 25 χρόνια εμπειρίας και
την μοναδική μέθοδο
διδασκαλίας STATUS στα Γερμανικά, εγγυόμαστε την
100% επιτυχία σας
!

 “Es ist nicht genug zu wissen-man muss auch anwenden. Es ist nicht genug zu wollen-man muss auch tun“
(Δεν αρκεί να ξέρει κανείς πρέπει και να εφαρμόζει. Δεν αρκεί να θέλει κανείς πρέπει και να πράττει)
                                                                    Wolfgang Goethe

Στο STATUS οι καθηγητές είναι πτυχιούχοι Γερμανικής φιλολογίας, με μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία ενηλίκων σπουδαστών σε όλα τα επίπεδα! Με την καθοδήγηση τους η εκμάθηση των Γερμανικών και η απόκτηση οποιουδήποτε πτυχίου είναι μια διαδικασία γρήγορη και εύκολη.

Επιλέγεις το STATUS για Γερμανικά επειδή έχει:

 • Ολιγομελή τμήματα 3-7 ατόμων .
 • Ευέλικτα ωράρια προσαρμοσμένα στα προγράμματα των φοιτητών με
  δυνατότητα αλλαγής των ωραρίων στο β' πανεπιστημιακό εξάμηνο.
 • Ταχύρρυθμα μαθήματα 6 ωρών την εβδομάδα.
 • Έμπειρους, πτυχιούχους καθηγητές.
 • “Ώρα του δικού σου καθηγητή” όπου θα λυθούν οι τυχόν απορίες σου.
 • Προσωπική καθοδήγηση στον γραπτό λόγο.
 • Συστηματικές προσομοιώσεις γραπτών και προφορικών εξετάσεων.             
 • EXTRA ON LINE εξάσκηση.
 • ON LINE υποστήριξη κι εκτός ωραρίου.
 • ΔΩΡΕΑΝ EXTRA υποστηρικτικό υλικό.
 • ΔΩΡΕΑΝ δοκιμαστικό μάθημα.
 • ΔΩΡΕΑΝ δανειστική βιβλιοθήκη.
 • ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή.


Τα τμήματα που οργανώνονται στο φροντιστήριό μας αντιπροσωπεύουν τα επίπεδα σπουδών
A1-C2, όπως καθορίζονται από το Ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς.
Κάθε χρόνο οι επιτυχίες μας ξεπερνούν το 90% στις πιστοποιήσεις όλων των επιπέδων.
Η παρακολούθηση του μαθήματος μπορεί να γίνει και μέσα από την e-Learning Class του STATUS. Είμαστε κοντά σας όπου κι αν βρίσκεστε!

italy

Προετοιμασία για τα πιστοποιητικά:
ZERTIFIKAT DEUTSCH A1.A2.B1.
ZERTIFIKAT DEUTSCH A1.A2
ZERTIFIKAT DEUTSCH B2
ZERTIFIKAT DEUTSCH C1
ZERTIFIKAT DEUTSCH C2

 

ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ  A1-B1
Γερμανικά για αρχάριους ενήλικες σπουδαστές, ειδικά σχεδιασμένα με την μέθοδο STATUS για γρήγορη εκμάθηση της γλώσσας, από το μηδέν.
Επίπεδο Α1 έως Β1 σε 8 μήνες, με 6 ώρες την εβδομάδα σε τμήμα ολιγομελές, με τη συμμετοχή 3-7 σπουδαστών. Επιπλέον των διδακτικών ώρων υπάρχουν προγραμματισμένα tests προσομοίωσης που ξεκινούν 4 περίπου μήνες πριν τις τελικές εξετάσεις.
Η πιστοποίηση επιπέδου Β1 θεωρείται επαρκής ως προς την εκμάθηση της γλώσσας για παραμονή ή εργασία στην Γερμανία.

ΤΜΗΜΑΤΑ A1 - A2
Γερμανικά για αρχάριους για εκμάθηση της γλώσσας από το μηδέν ξεκινώντας από το επίπεδο Α1 έως το Α2. Διάρκειας 8 μηνών με 4 ώρες την εβδομάδα, σε τμήμα ολιγομελές, με τη συμμετοχή 3-7 σπουδαστών. Ξεκινάμε μαθαίνοντας την γλώσσα από την αρχή, βήμα-βήμα  από το Α1 επίπεδο των αρχαρίων και προοδευτικά φτάνουμε στο Α2 επίπεδο.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Β2
Τμήματα σχεδιασμένα για μέτριους χρήστες Γερμανικής γλώσσας, που θέλουν σε σύντομο χρόνο να βελτιώσουν όλες τις δεξιότητές τους στη γλώσσα, καθώς και να αποκτήσουν επιπλέον μόρια στους διαγωνισμούς του Ελληνικού Δημοσίου.
Το πρόγραμμα GOETHE ZERTIFIKAT B2 στο Κέντρο μας έχει διάρκεια 8 μηνών, με 6 ώρες μαθημάτων την εβδομάδα, σε τμήμα ολιγομελές, με τη συμμετοχή 3-7 σπουδαστών.
Προσφέρουμε τμήματα πρωινά, απογευματινά ή βραδινά.
Επιπλέον των διδακτικών ωρών υπάρχουν προγραμματισμένα tests προσομοίωσης που ξεκινούν 4 περίπου μήνες πριν τις τελικές εξετάσεις.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ C1
Το πιστοποιητικό γλωσσομάθειας C1 αναγνωρίζεται διεθνώς ως αποδεικτικό πολύ καλής γνώσης των γερμανικών. Αναγνωρίζεται από πολλά Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά ιδρύματα της Γερμανίας, ως πιστοποίηση επαρκών προσόντων. Το κέντρο μας προσφέρει εντατικά μαθήματα Γερμανικών επιπέδου C1 σε ολιγομελή groups, με έμπειρους καθηγητές και με υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Τα μαθήματα Γερμανικών γίνονται και σε ιδιαίτερα μαθήματα.
Διάρκεια σπουδών Οκτώβριο με Μάιο με 4 ώρες την εβδομάδα και επιπλέον tests προσομοίωσης των εξετάσεων.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ C2
Διάρκεια σπουδών 8 μήνες με 4 ώρες την εβδομάδα μόνο σε ιδιαίτερα μαθήματα.

Γιατί είναι χρήσιμο να μάθουμε την Γερμανική γλώσσα:
germanika 2imgΗ Γερμανική γλώσσα είναι η πρώτη μητρική γλώσσα μεταξύ των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί γλώσσα εργασίας στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. Ο ρόλος της στην Ε.Ε. ισχυροποιείται μετά από την ένταξη χωρών της ανατολικής Ευρώπης, όπου η Γερμανική αποτελεί τη βασική ξένη γλώσσα από πλευράς παρουσίας στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και από πλευράς αριθμού ομιλητών ως ξένη γλώσσα. Στις περισσότερες χώρες της Κεντρικής, της Βόρειας και της Ανατολικής Ευρώπης η Γερμανική γλώσσα διδάσκεται από ολοένα και περισσότερους μαθητές.

Η Γερμανική είναι επίσημη γλώσσα στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, το Λιχτενστάϊν, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανόφωνη Κοινότητα του Βελγίου, τοΝότιο Τυρόλο (Ιταλία), τη Σιλεσία (Πολωνία) και το Βατικανό (Ελβετική Φρουρά). Η Γερμανική είναι μειονοτική γλώσσα στην Τσεχία (Βοημία και Μοραβία), την Ουγγαρία, τη Δανία (Βόρειο Σλέσβιχ), τη Γαλλία (Αλσατία και Λοραίνη), τηΡουμανία, τη Ρωσία, τη Σλοβακία, τη Μολδαβία, τη Σλοβενία. Επίσης, τη Γερμανική γλώσσα μιλούν σποραδικά χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι σε περιοχές της Ιταλίας (Τρεντίνο), Πολωνίας (Πομερανία) καθώς και της Ισπανίας (Μαγιόρκα, Μάλαγα, Κανάρια νησιά). Στις άλλες ηπείρους η Γερμανική είναι μειονοτική γλώσσα σε περιοχές της Βραζιλίας, του Καζακστάν, του Κιργιζιστάν, της Ναμίμπια και στα νησιά Μαριάννες. Επίσης, 42.800.000 κάτοικοι των ΗΠΑ (βόρειες Πολιτείες) έχουν γερμανική καταγωγή και μιλούν γερμανογενείς διαλέκτους ή γλώσσες με γερμανικά λεξιλογικά στοιχεία. Εκατομμύρια άλλοι κατοικούν στη Νότια Αμερική και στην Ωκεανία.

Η γερμανική οικονομία είναι ο πυλώνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εδρεύει στη Φρανκφούρτη. Η Γερμανία είναι η χώρα με τις σημαντικότερες εξαγωγές στον κόσμο (αυτοκινητοβιομηχανία, χημικά προϊόντα, φαρμακοβιομηχανία, βαριά βιομηχανία). Είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας.

Στον τομέα του Τουρισμού, η Ελλάδα αποκομίζει σημαντικά οφέλη από την κίνηση των τουριστών. Ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα προέρχεται από γερμανόφωνες χώρες.Επιπλέον η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα σε όλες τις  μετρήσεις Τουριστικής Δαπάνης.Οι Γερμανοί ταξιδεύουν στο εξωτερικό για πολυήμερες διακοπές κατά μέσο όρο 3 φορές το χρόνο.

Τα Γερμανικά Πανεπιστήμια θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο. Χιλιάδες Έλληνες φοιτητές σπουδάζουν σε αυτά καθώς οι προϋπόθεσεις έχουν απλουστευτεί. Πολλοί επιφανείς Έλληνες πολιτικοί και επιστήμονες έχουν σπουδάσει σ’ αυτά. Όπως έγινε μάλιστα γνωστό στο ελληνικό κοινό, από έγκυρο ελληνικό δημοσίευμα, μετά τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία (με μικρή διαφορά από τη Μεγάλη Βρετανία) βρίσκεται παγκοσμίως στην τρίτη θέση, όσον αφορά τον αριθμό προσέλκυσης ξένων φοιτητών.
germanika 3imgΓνωρίζοντας τη Γερμανική γλώσσα μπορεί να κατανοήσει κανείς πλήθος βιβλίων στο πρωτότυπο καθώς, σύμφωνα με στοιχεία που παρατίθενται από τον οργανισμό DAAD, οι γλώσσες στις οποίες γράφονται τα περισσότερα βιβλία παγκοσμίως είναι η Αγγλική, η Κινεζική και η Γερμανική.
Με τα γερμανικά αποκτά κανείς πρόσβαση σε έναν από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς του κόσμου. Οι Brecht, Kafka, Goethe, αδελφοί Grimm, Schopenhauer, Nietsche, Marx, Kant, Markuse, Heidegger, Kepler, Einstein, Mozart, Beethoven και πλήθος άλλων συγγραφέων, φιλοσόφων, επιστημόνων και μουσουργών μιλούσαν και έγραφαν στα Γερμανικά.

Τα Γερμανικά αποτελούν μια ιδιαίτερα προσιτή γλώσσα για τον ελληνόφωνο μαθητή. Έχει τεκμηριωμένα αποδειχθεί ότι η γερμανική γλώσσα παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την Ελληνική. Τα Γερμανικά εμφανίζουν κοινά χαρακτηριστικά με τη γλώσσα μας τόσο στη δομή της γραμματικής και τη σύνταξη όσο και στον τρόπο σκέψης. Επιπλέον η γνώση Αγγλικών βοηθάει στην εκμάθηση των Γερμανικών καθώς η αγγλική γλώσσα ανήκει γλωσσολογικά στη Γερμανική Οικογένεια Γλωσσών (Germanic languages) ενώ τα Γερμανικά μπορούν να αποτελέσουν αφετηρία για την εκμάθηση άλλων γλωσσών π.χ. Ολλανδικά, Σουηδικά, Δανέζικα, Νορβηγικά, κ.α.

Περισσότεροι από 500.000 Έλληνες έχουν περάσει ένα μεγάλο διάστημα της ζωής τους σε γερμανόφωνες χώρες, ή εξακολουθούν να ζουν ακόμη εκεί. Από τηδεκαετία του 1960 η Γερμανία αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων Ελλήνων μεταναστών. Μετά το 2010 αυξήθηκε κατακόρυφα η αναζήτηση εργασίας στη Γερμανία η οποία αποτελεί εγγύηση για αξιοπρεπή διαβίωση και εργασία. Επιπλέον η Γερμανία, η Αυστρία και η Ελβετία αποτελούν μια από τις πρώτες επιλογές των Ελλήνων για τις χειμερινές τους διακοπές.

Η Γερμανική,μετά την Αγγλική,είναι πλέον η δεύτερη ξένη γλώσσα στην Ελλάδα. Επίσης, η Γερμανική αποτελεί, μετά την Αγγλική Γλώσσα, την επόμενη επιλογή για σπουδές στα Τμήματα Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών στα ελληνικά πανεπιστήμια, όπως φαίνεται από τον αριθμό των υποψηφίων στα Ειδικά Μαθήματα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

  agglika 1img
Με 25 χρόνια εμπειρίας και
την μοναδική μέθοδο
διδασκαλίας STATUS στα Γερμανικά, εγγυόμαστε την
100% επιτυχία σας
!

 “Es ist nicht genug zu wissen-man muss auch anwenden. Es ist nicht genug zu wollen-man muss auch tun“
(Δεν αρκεί να ξέρει κανείς πρέπει και να εφαρμόζει. Δεν αρκεί να θέλει κανείς πρέπει και να πράττει)
                                                       Wolfgang Goethe

Στο STATUS οι καθηγητές είναι πτυχιούχοι Γερμανικής φιλολογίας, με μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία ενηλίκων σπουδαστών σε όλα τα επίπεδα! Με την καθοδήγηση τους η εκμάθηση των Γερμανικών και η απόκτηση οποιουδήποτε πτυχίου είναι μια διαδικασία γρήγορη και εύκολη.

Επιλέγεις το STATUS για Γερμανικά επειδή έχει:

 • Ολιγομελή τμήματα 3-7 ατόμων .
 • Ευέλικτα ωράρια προσαρμοσμένα στα προγράμματα των φοιτητών με δυνατότητα αλλαγής των ωραρίων στο β' πανεπιστημιακό εξάμηνο.
 • Ταχύρρυθμα μαθήματα 6 ωρών την εβδομάδα.
 • Έμπειρους, πτυχιούχους καθηγητές.
 • “Ώρα του δικού σου καθηγητή” όπου θα λυθούν οι τυχόν απορίες σου.
 • Προσωπική καθοδήγηση στον γραπτό λόγο.
 • Συστηματικές προσομοιώσεις γραπτών και προφορικών εξετάσεων.             
 • EXTRA ON LINE εξάσκηση.
 • ON LINE υποστήριξη κι εκτός ωραρίου.
 • ΔΩΡΕΑΝ EXTRA υποστηρικτικό υλικό.
 • ΔΩΡΕΑΝ δοκιμαστικό μάθημα.
 • ΔΩΡΕΑΝ δανειστική βιβλιοθήκη.
 • ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή.


Τα τμήματα που οργανώνονται στο φροντιστήριό μας αντιπροσωπεύουν τα επίπεδα σπουδών
A1-C2, όπως καθορίζονται από το Ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς.
Κάθε χρόνο οι επιτυχίες μας ξεπερνούν το 90% στις πιστοποιήσεις όλων των επιπέδων.
Η παρακολούθηση του μαθήματος μπορεί να γίνει και μέσα από την e-Learning Class του STATUS. Είμαστε κοντά σας όπου κι αν βρίσκεστε!

italy

Προετοιμασία για τα πιστοποιητικά:
ZERTIFIKAT DEUTSCH A1.A2.B1.
ZERTIFIKAT DEUTSCH A1.A2
ZERTIFIKAT DEUTSCH B2
ZERTIFIKAT DEUTSCH C1
ZERTIFIKAT DEUTSCH C2

ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ A1-B1
Γερμανικά για αρχάριους ενήλικες σπουδαστές, ειδικά σχεδιασμένα με την μέθοδο STATUS για γρήγορη εκμάθηση της γλώσσας, από το μηδέν.
Επίπεδο Α1 έως Β1 σε 8 μήνες, με 6 ώρες την εβδομάδα σε τμήμα ολιγομελές, με τη συμμετοχή 3-7 σπουδαστών. Επιπλέον των διδακτικών ώρων υπάρχουν προγραμματισμένα tests προσομοίωσης που ξεκινούν 4 περίπου μήνες πριν τις τελικές εξετάσεις.
Η πιστοποίηση επιπέδου Β1 θεωρείται επαρκής ως προς την εκμάθηση της γλώσσας για παραμονή ή εργασία στην Γερμανία.

ΤΜΗΜΑΤΑ A1 - A2
Γερμανικά για αρχάριους για εκμάθηση της γλώσσας από το μηδέν ξεκινώντας από το επίπεδο Α1 έως το Α2. Διάρκειας 8 μηνών με 4 ώρες την εβδομάδα, σε τμήμα ολιγομελές, με τη συμμετοχή 3-7 σπουδαστών. Ξεκινάμε μαθαίνοντας την γλώσσα από την αρχή, βήμα-βήμα  από το Α1 επίπεδο των αρχαρίων και προοδευτικά φτάνουμε στο Α2 επίπεδο.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Β2
Τμήματα σχεδιασμένα για μέτριους χρήστες Γερμανικής γλώσσας, που θέλουν σε σύντομο χρόνο να βελτιώσουν όλες τις δεξιότητές τους στη γλώσσα, καθώς και να αποκτήσουν επιπλέον μόρια στους διαγωνισμούς του Ελληνικού Δημοσίου.
Το πρόγραμμα GOETHE ZERTIFIKAT B2 στο Κέντρο μας έχει διάρκεια 8 μηνών, με 6 ώρες μαθημάτων την εβδομάδα, σε τμήμα ολιγομελές, με τη συμμετοχή 3-7 σπουδαστών.
Προσφέρουμε τμήματα πρωινά, απογευματινά ή βραδινά.
Επιπλέον των διδακτικών ωρών υπάρχουν προγραμματισμένα tests προσομοίωσης που ξεκινούν 4 περίπου μήνες πριν τις τελικές εξετάσεις.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ C1
Το πιστοποιητικό γλωσσομάθειας C1 αναγνωρίζεται διεθνώς ως αποδεικτικό πολύ καλής γνώσης των γερμανικών. Αναγνωρίζεται από πολλά Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά ιδρύματα της Γερμανίας, ως πιστοποίηση επαρκών προσόντων. Το κέντρο μας προσφέρει εντατικά μαθήματα Γερμανικών επιπέδου C1 σε ολιγομελή groups, με έμπειρους καθηγητές και με υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Τα μαθήματα Γερμανικών γίνονται και σε ιδιαίτερα μαθήματα.
Διάρκεια σπουδών Οκτώβριο με Μάιο με 4 ώρες την εβδομάδα και επιπλέον tests προσομοίωσης των εξετάσεων.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ C2
Διάρκεια σπουδών 8 μήνες με 4 ώρες την εβδομάδα μόνο σε ιδιαίτερα μαθήματα.

Γιατί είναι χρήσιμο να μάθουμε την Γερμανική γλώσσα:
germanika 2imgΗ Γερμανική γλώσσα είναι η πρώτη μητρική γλώσσα μεταξύ των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί γλώσσα εργασίας στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. Ο ρόλος της στην Ε.Ε. ισχυροποιείται μετά από την ένταξη χωρών της ανατολικής Ευρώπης, όπου η Γερμανική αποτελεί τη βασική ξένη γλώσσα από πλευράς παρουσίας στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και από πλευράς αριθμού ομιλητών ως ξένη γλώσσα. Στις περισσότερες χώρες της Κεντρικής, της Βόρειας και της Ανατολικής Ευρώπης η Γερμανική γλώσσα διδάσκεται από ολοένα και περισσότερους μαθητές.

Η Γερμανική είναι επίσημη γλώσσα στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, το Λιχτενστάϊν, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανόφωνη Κοινότητα του Βελγίου, τοΝότιο Τυρόλο (Ιταλία), τη Σιλεσία (Πολωνία) και το Βατικανό (Ελβετική Φρουρά). Η Γερμανική είναι μειονοτική γλώσσα στην Τσεχία (Βοημία και
Μοραβία), την Ουγγαρία, τη Δανία (Βόρειο Σλέσβιχ), τη Γαλλία (Αλσατία και Λοραίνη), τηΡουμανία, τη Ρωσία, τη Σλοβακία, τη Μολδαβία, τη Σλοβενία. Επίσης, τη Γερμανική γλώσσα μιλούν σποραδικά χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι σε περιοχές της Ιταλίας (Τρεντίνο), Πολωνίας (Πομερανία) καθώς και της Ισπανίας (Μαγιόρκα, Μάλαγα, Κανάρια νησιά). Στις άλλες ηπείρους η Γερμανική είναι μειονοτική γλώσσα σε περιοχές της Βραζιλίας, του Καζακστάν, του Κιργιζιστάν, της Ναμίμπια και στα νησιά Μαριάννες. Επίσης, 42.800.000 κάτοικοι των ΗΠΑ (βόρειες Πολιτείες) έχουν γερμανική καταγωγή και μιλούν γερμανογενείς διαλέκτους ή γλώσσες με γερμανικά λεξιλογικά στοιχεία. Εκατομμύρια άλλοι κατοικούν στη Νότια Αμερική και στην Ωκεανία.

Η γερμανική οικονομία είναι ο πυλώνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εδρεύει στη Φρανκφούρτη. Η Γερμανία είναι η χώρα με τις σημαντικότερες εξαγωγές στον κόσμο (αυτοκινητοβιομηχανία, χημικά προϊόντα, φαρμακοβιομηχανία, βαριά βιομηχανία). Είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας.

Στον τομέα του Τουρισμού, η Ελλάδα αποκομίζει σημαντικά οφέλη από την κίνηση των τουριστών. Ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα προέρχεται από γερμανόφωνες χώρες.Επιπλέον η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα σε όλες τις  μετρήσεις Τουριστικής Δαπάνης.Οι Γερμανοί ταξιδεύουν στο εξωτερικό για πολυήμερες διακοπές κατά μέσο όρο 3 φορές το χρόνο.

Τα Γερμανικά Πανεπιστήμια θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο. Χιλιάδες Έλληνες φοιτητές σπουδάζουν σε αυτά καθώς οι προϋπόθεσεις έχουν απλουστευτεί. Πολλοί επιφανείς Έλληνες πολιτικοί και επιστήμονες έχουν σπουδάσει σ’ αυτά. Όπως έγινε μάλιστα γνωστό στο ελληνικό κοινό, από έγκυρο ελληνικό δημοσίευμα, μετά τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία (με μικρή διαφορά από τη Μεγάλη Βρετανία) βρίσκεται παγκοσμίως στην τρίτη θέση, όσον αφορά τον αριθμό προσέλκυσης ξένων φοιτητών.
germanika 3imgΓνωρίζοντας τη Γερμανική γλώσσα μπορεί να κατανοήσει κανείς πλήθος βιβλίων στο πρωτότυπο καθώς, σύμφωνα με στοιχεία που παρατίθενται από τον οργανισμό DAAD, οι γλώσσες στις οποίες γράφονται τα περισσότερα βιβλία παγκοσμίως είναι η Αγγλική, η Κινεζική και η Γερμανική.
Με τα γερμανικά αποκτά κανείς πρόσβαση σε έναν από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς του κόσμου. Οι Brecht, Kafka, Goethe, αδελφοί Grimm, Schopenhauer, Nietsche, Marx, Kant, Markuse, Heidegger, Kepler, Einstein, Mozart, Beethoven και πλήθος άλλων συγγραφέων, φιλοσόφων, επιστημόνων και μουσουργών μιλούσαν και έγραφαν στα Γερμανικά.

Τα Γερμανικά αποτελούν μια ιδιαίτερα προσιτή γλώσσα για τον ελληνόφωνο μαθητή. Έχει τεκμηριωμένα αποδειχθεί ότι η γερμανική γλώσσα παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την Ελληνική. Τα Γερμανικά εμφανίζουν κοινά χαρακτηριστικά με τη γλώσσα μας τόσο στη δομή της γραμματικής και τη σύνταξη όσο και στον τρόπο σκέψης. Επιπλέον η γνώση Αγγλικών βοηθάει στην εκμάθηση των Γερμανικών καθώς η αγγλική γλώσσα ανήκει γλωσσολογικά στη Γερμανική Οικογένεια Γλωσσών (Germanic languages) ενώ τα Γερμανικά μπορούν να αποτελέσουν αφετηρία για την εκμάθηση άλλων γλωσσών π.χ. Ολλανδικά, Σουηδικά, Δανέζικα, Νορβηγικά, κ.α.

Περισσότεροι από 500.000 Έλληνες έχουν περάσει ένα μεγάλο διάστημα της ζωής τους σε γερμανόφωνες χώρες, ή εξακολουθούν να ζουν ακόμη εκεί. Από τηδεκαετία του 1960 η Γερμανία αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων Ελλήνων μεταναστών. Μετά το 2010 αυξήθηκε κατακόρυφα η αναζήτηση εργασίας στη Γερμανία η οποία αποτελεί εγγύηση για αξιοπρεπή διαβίωση και εργασία. Επιπλέον η Γερμανία, η Αυστρία και η Ελβετία αποτελούν μια από τις πρώτες επιλογές των Ελλήνων για τις χειμερινές τους διακοπές.

Η Γερμανική,μετά την Αγγλική,είναι πλέον η δεύτερη ξένη γλώσσα στην Ελλάδα. Επίσης, η Γερμανική αποτελεί, μετά την Αγγλική Γλώσσα, την επόμενη επιλογή για σπουδές στα Τμήματα Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών στα ελληνικά πανεπιστήμια, όπως φαίνεται από τον αριθμό των υποψηφίων στα Ειδικά Μαθήματα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

1  1  1 

Γιατί οι ξένες γλώσσες είναι προσόν και είναι STATUS!

Γιατί οι ξένες γλώσσες είναι προσόν και είναι STATUS!

© 2021 Κέντρο Ξένων Γλωσσών Status. All Rights Reserved.
Powered & Designed By Infonetgroup