Τσιμισκή 130, 3ος Όροφος
  2310244955 -   info@status.edu.gr

αγγλικάΜε 25 χρόνια εμπειρίας και
την μοναδική μέθοδο
διδασκαλίας STATUS στα
Αγγλικά,εγγυόμαστε την
100% επιτυχία σας
!

"Love all, trust a few, do wrong to none"
(Να τους αγαπάς όλους, να εμπιστεύεσαι λίγους, να μη βλάπτεις κανέναν)
                                                     William Shakespeare

 Στο  STATUS  μαθαίνεις σωστά την Αγγλική γλώσσα
Τα τμήματα είναι εντατικά και ολιγομελή.
Διδάσκουν έμπειροι καθηγητές, προσφέροντας σπουδές υψηλού επιπέδου έχοντας σαν αποτέλεσμα την τέλεια προετοιμασία των σπουδαστών σε όλα τα επίπεδα.

Η παρακολούθηση του μαθήματος μπορεί να γίνει και μέσα από την e-Learning Class του STATUS. Είμαστε κοντά σας όπου κι αν βρίσκεστε! 

ΑΓΓΛΙΚΑ  Α1-Β2
διάρκειας 8-12 μηνών

Σίγουρα ο χρόνος είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος για τους φοιτητές ή τους εργαζόμενους που αποφασίζουν να μάθουν μια ξένη γλώσσα.
Στα Αγγλικά  STATUS τα μαθήματα είναι ταχύρρυθμα και μας επιτρέπουν να μιλήσουμε και να γράψουμε σωστά Αγγλικά από τους πρώτους 3 μήνες ενασχόλησης με την γλώσσα, ξεκινώντας την γραμματική από μηδενική βάση.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο σπουδαστής μπορεί να κατανοήσει προτάσεις και εκφράσεις της καθημερινότητας, να παραγάγει γραπτό και προφορικό λόγο σε διάφορες θεματικές ενότητες (εργασία, καθημερινότητα, αγορές κ.λπ.). Μπορεί επίσης να επικοινωνήσει με μεγαλύτερη άνεση και αυθορμητισμό χρησιμοποιώντας όλο το εύρος της γραμματικής της Αγγλικής γλώσσας.
Στο τέλος των 8 μηνών όσοι σπουδαστές επιθυμούν μπορούν να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης επιπέδου Β2 .

Ο χρόνος παρακολούθησης στην τάξη είναι 6 ώρες την εβδομάδα μοιρασμένες σε 2 μέρες. Ανάλογος είναι και ο χρόνος μελέτης στο σπίτι.

αγγλική γλώσσα

Προετοιμασία για τα πιστοποιητικά:

MICHIGAN – CAMBRIDGE
MSU – LRN – NOCN – TOEIC – IELTS

 Επιλέγεις το STATUS για αγγλικά  επειδή έχει:

 • Ολιγομελή τμήματα 4-7 ατόμων.
 • Ευέλικτα ωράρια προσαρμοσμένα στα προγράμματα των φοιτητών.
 • Ταχύρρυθμα μαθήματα 6 ωρών την εβδομάδα.
 • Έμπειρους,πτυχιούχους,αγγλόφωνους καθηγητές.
 • “Ώρα του δικού σου καθηγητή” όπου θα λυθούν οι τυχόν απορίες σου.
 • Προσωπική καθοδήγηση  στον γραπτό λόγο.
 • Συστηματικές προσομοιώσεις γραπτών και προφορικών εξετάσεων (Mock tests).             
 • Δυνατότητα παρακολούθησης συνδυαστικού προγράμματος( flexible choice) που δίνει την δυνατότητα εξάσκησης σε 2 πιστοποιήσεις περιορίζοντας στο ελάχιστο πιθανότητα αποτυχίας.  
 • Δυνατότητα παρακολούθησης του μαθήματος  και στην  e-Learning Class του STATUS.    
 • EXTRA  ΔΩΡΕΑΝ υποστηρικτικό υλικό.
 • EXTRA  ON LINE εξάσκηση.
 • ON LINE υποστήριξη κι εκτός ωραρίου.
 • ΔΩΡΕΑΝ  εγγραφή.
 • ΔΩΡΕΑΝ  δανειστική βιβλιοθήκη.

 

Γιατί είναι χρήσιμο να μάθουμε την Αγγλική  γλώσσα:

αγγλικά θεσσαλονίκηΗ Αγγλική γλώσσα  έλκει την καταγωγή της από την Αγγλία και είναι η μητρική γλώσσα της πλειοψηφίας των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Αγγλόφωνης Καραϊβικής. Χρησιμοποιείται, επίσης, ως δεύτερη ή επίσημη γλώσσα σε πολλές χώρες του κόσμου, κυρίως σε όσες αποτελούν μέλη της Κοινοπολιτείας των Εθνών, καθώς και σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς.

Η σύγχρονη αγγλική γλώσσα, η οποία μερικές φορές χαρακτηρίζεται ως η πρώτη παγκόσμια lingua franca, κατέχει κυρίαρχη θέση ως διεθνής γλώσσα στους τομείς των επικοινωνιών, της επιστήμης, των επιχειρήσεων, της πολιτικής και της διπλωματίας, της ψυχαγωγίας, της αεροναυτιλίας και της ραδιοεπικοινωνίας, και των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου . Αποτελεί μία από τις συνολικά έξι επίσημες γλώσσες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μία από τις 23 επίσημες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου κατέχει τη δεύτερη θέση ως μητρική γλώσσα και την πρώτη ως ξένη γλώσσα με ποσοστό 51%, τη μοναδική επίσημη της Κοινοπολιτείας των Εθνών, ενώ χρησιμοποιείται και σε πολλούς ακόμη διεθνείς οργανισμούς.

Αφετηρία της τεράστιας εξάπλωσης της αγγλικής γλώσσας υπήρξε η ίδρυση αποικιών, οι πολεμικές κατακτήσεις και οι διπλωματικές συμφωνίες, οι οποίες οδήγησαν στην ίδρυση κτήσεων, αποικιακών κρατών και προτεκτοράτων και στην κατοχή περιοχών υπό το καθεστώς της εντολής, τις οποίες πέτυχε το Ηνωμένο Βασίλειο από τον 16ο έως και τον 20ο αιώνα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο στα τέλη του 19ου αιώνα η πολιτική ισχύς της Βρετανικής Αυτοκρατορίας επέβαλε την αναγνώριση της αγγλικής γλώσσας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ένας ακόμη σημαντικός λόγος που βοήθησε στην εξάπλωση της αγγλικής γλώσσας, αποτέλεσε η ανάδειξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η πλειοψηφία των κατοίκων των οποίων έχει ως μητρική γλώσσα την αγγλική, σε υπερδύναμη μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και η επακόλουθη οικονομική και πολιτιστική επιρροή τους παγκοσμίως, με τη βοήθεια και της εξάπλωσης των μέσων ενημέρωσης και του διαδικτύου.

Η γνώση της αγγλικής έχει καταστεί απαραίτητη σε ένα ευρύ εργασιακό φάσμα, ενώ σε πολλές χώρες, στις οποίες δεν αποτελεί επίσημη γλώσσα, είναι απαραίτητη ως προσόν για την εξεύρεση εργασίας, με αποτέλεσμα πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλον τον κόσμο να την μιλούν, τουλάχιστον στο βασικό της επίπεδο.

φροντιστήριο αγγλικώνΟι άγγλοι λατρεύουν να αυτοσαρκάζονται, έχουν απίστευτο χιούμορ, λατρεύουν stand up comedy και γενικά τις κωμωδίες και έχουν τρομερή αίσθηση της ειρωνίας αλλά όχι με την κακή έννοια. Είναι πολύ ακομπλεξάριστοι και αυτό ίσως φανεί περίεργο σε έναν ξένο, ακόμα και προσβλητικό. Αλλά γενικά δεν εννούν πάντα αυτό που λένε.

 Το ‘Sorry’ και το ‘Thank you’ το έχουν ψωμοτύρι. Παντού ένα μόνιμο Sorry ακούς. Ακόμα και κάποιον κατά λάθος να σκουντήξεις στο δρόμο, Sorry αυτός θα σου ζητήσει. Είναι ευγενικός λαός αλλά θα έλεγα στα όρια της τυπολατρείας και δεν το εννοούν πάντα.

Η κουλτούρα της Αγγλίας είναι γνωστή παγκοσμίως διότι σε πολλές χώρες του κόσμου οι οποίες ήταν αγγλικές αποικίες, οι Άγγλοι σηματοδότησαν την παρουσία τους με την αρχιτεκτονική, τις τέχνες, την κουζίνα, την μουσική, τις επιστήμες, τη γλώσσα, τη λογοτεχνία καθώς και τον αθλητισμό τους. Μέσα από το ταξίδι της εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας ο σπουδαστής θα γευτεί αρκετά παραδείγματα της σύγχρονης Αγγλικής κουλτούρας.

Η Αγγλία έχει πλούσια μουσική ιστορία η οποία παγκοσμίως είναι γνωστή. Το 1962 στο Λίβερπουλ οι "Beatles", με τις συνθέσεις των John Lennon και Paul McCartney έγιναν οι πιο διάσημοι μουσικοί της εποχής τους. Άνοιξαν τον δρόμο και για άλλα δημοφιλή συγκροτήματα όπως: The Rolling Stones, The Hollies, The Who, Queen, Led Zeppelin, Black Sabbath, Genesis, Iron Maiden, Pink Floyd.

Το ποδόσφαιρο στην Αγγλία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας των Άγγλων. Εξελίχτηκε σε οικογενειακή υπόθεση μετά από δύο δύσκολες δεκαετίες, από το 1970 έως το 1990, όπου ο χουλιγκανισμός μεταξύ των αντίπαλων φιλάθλων επέφερε μαύρες σελίδες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Σήμερα, ποιός δεν γνωρίζει τους David Beckam, Wayne Rooney, Steven Gerard και τις ομάδες Manchester United, Arsenal, Chelsea, Liverpool;

 Η λογοτεχνία στη Βρετανία αρχίζει να γνωρίζει ανάπτυξη και να βρίσκει το χαρακτήρα της μετά την εισβολή των Νορμανδών, στα 1066. Οι Νορμανδοί επέβαλλαν στους Άγγλους τη γλώσσα τους και τον πολιτισμό τους. Από την εποχή αυτή υπάρχουν μερικές ιστορίες με ιππότες και διάφοροι θρύλοι, όπως οι Αρθούριοι, που αρχικά γράφτηκαν στα λατινικά, αργότερα μεταφράστηκαν στα φραγκονορμανδικά και τέλος στα αγγλικά. Κατά την Αναγέννηση, η λογοτεχνία έχει να επιδείξει μερικούς δυναμικούς εκπροσώπους, που ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο Τόμας Μουρ. Πριν από την επικράτηση των πουριτανών, το 1642, θα πρέπει να αναφερθεί κι ο κορυφαίος ποιητής της Αγγλίας, ο Σαίξπηρ.

Μετά την επανάσταση του 1688, κάνει την εμφάνισή του το ρεαλιστικό μυθιστόρημα, που έχει ως θέμα του την καθημερινή ζωή. Κυριότεροι εκπρόσωποι της περιόδου αυτής είναι ο Ντάνιελ Ντεφόε, ο Τόμπιας Σμόλλετ και άλλοι. Από τους ρομαντικούς πρέπει να αναφερθούν ο Τζον Κητς, η Μαίρη Σέλλεϋ και ο Λόρδος Βύρων. Τα μετέπειτα χρόνια και μέχρι τα σημερινά υπάρχει πληθώρα λογοτεχνών, αλλά και πληθώρα τάσεων και αναζητήσεων. Ανάμεσα στα πιο γνωστά ονόματα θα πρέπει να αναφερθούν οι Τζόζεφ Κόνραντ, Τόμας Χάρντυ, Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, Όσκαρ Ουάιλντ, Τ.Σ. Έλιοτ, Γκράχαμ Γκρην, Λώρενς Ντάρελ και άλλοι.

Η αγγλική κουζίνα χαρακτηρίζετε για την απλότητά της και την χρήση φρέσκων υλικών. Το "English Breakfast" (Αγγλικό Πρωινό) είναι γνωστό παγκοσμίως και αποτελείται από αυγά, μπεϊκον, λουκάνικα, φασόλια (baked beans), φρυγανισμένο ψωμί (toast), ψητή ντομάτα και μανιτάρια. Σε όλους μας είναι γνωστή η αγαπημένη τους καθημερινή συνήθεια,το τσάι!Οι Άγγλοι όταν τρώνε έχουν τρόπους, οι μερίδες είναι μικρές γιατί δεν πρέπει να μένει τίποτα στο πιάτο (!), ισχύει το dress code οπότε αν είναι να πάς για φαγητό έξω ρίξε μια ματιά στο site για το dress code.

agglika 1imgΜε 25 χρόνια εμπειρίας και
την μοναδική μέθοδο
διδασκαλίας STATUS στα
Αγγλικά,εγγυόμαστε την
100% επιτυχία σας
!

"Love all, trust a few, do wrong to none"
(Να τους αγαπάς όλους, να εμπιστεύεσαι λίγους, να μη βλάπτεις κανέναν)
                                                     William Shakespeare

 Στο  STATUS  μαθαίνεις σωστά την Αγγλική γλώσσα
Τα τμήματα είναι εντατικά και ολιγομελή.
Διδάσκουν έμπειροι καθηγητές, προσφέροντας σπουδές υψηλού επιπέδου έχοντας σαν αποτέλεσμα την τέλεια προετοιμασία των σπουδαστών σε όλα τα επίπεδα.

Η παρακολούθηση του μαθήματος μπορεί να γίνει και μέσα από την e-Learning Class του STATUS. Είμαστε κοντά σας όπου κι αν βρίσκεστε! 

ΑΓΓΛΙΚΑ  Α1-Β2
διάρκειας 8-12 μηνών

Σίγουρα ο χρόνος είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος για τους φοιτητές ή τους εργαζόμενους που αποφασίζουν να μάθουν μια ξένη γλώσσα.
Στα Αγγλικά  STATUS τα μαθήματα είναι ταχύρρυθμα και μας επιτρέπουν να μιλήσουμε και να γράψουμε σωστά Αγγλικά από τους πρώτους 3 μήνες ενασχόλησης με την γλώσσα, ξεκινώντας την γραμματική από μηδενική βάση.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο σπουδαστής μπορεί να κατανοήσει προτάσεις και εκφράσεις της καθημερινότητας, να παραγάγει γραπτό και προφορικό λόγο σε διάφορες θεματικές ενότητες (εργασία, καθημερινότητα, αγορές κ.λπ.). Μπορεί επίσης να επικοινωνήσει με μεγαλύτερη άνεση και αυθορμητισμό χρησιμοποιώντας όλο το εύρος της γραμματικής της Αγγλικής γλώσσας.
Στο τέλος των 8 μηνών όσοι σπουδαστές επιθυμούν μπορούν να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης επιπέδου Β2 .

Ο χρόνος παρακολούθησης στην τάξη είναι 6 ώρες την εβδομάδα μοιρασμένες σε 2 μέρες. Ανάλογος είναι και ο χρόνος μελέτης στο σπίτι.

england

Προετοιμασία για τα πιστοποιητικά:
MICHIGAN – CAMBRIDGE
MSU – LRN – NOCN – TOEIC – IELTS

Επιλέγεις το STATUS για αγγλικά  επειδή έχει:

 • Ολιγομελή τμήματα 4-7 ατόμων.
 • Ευέλικτα ωράρια προσαρμοσμένα στα προγράμματα των φοιτητών.
 • Ταχύρρυθμα μαθήματα 6 ωρών την εβδομάδα.
 • Έμπειρους, πτυχιούχους, αγγλόφωνους καθηγητές.
 • “Ώρα του δικού σου καθηγητή” όπου θα λυθούν οι τυχόν απορίες σου.
 • Προσωπική καθοδήγηση  στον γραπτό λόγο.
 • Συστηματικές προσομοιώσεις γραπτών και προφορικών εξετάσεων (Mock tests).             
 • Δυνατότητα παρακολούθησης συνδυαστικού προγράμματος( flexible choice) που δίνει την δυνατότητα εξάσκησης σε 2 πιστοποιήσεις περιορίζοντας στο ελάχιστο πιθανότητα αποτυχίας.  
 • Δυνατότητα παρακολούθησης του μαθήματος  και στην  e-Learning Class του STATUS.    
 • EXTRA  ΔΩΡΕΑΝ υποστηρικτικό υλικό.
 • EXTRA  ON LINE εξάσκηση.
 • ON LINE υποστήριξη κι εκτός ωραρίου.
 • ΔΩΡΕΑΝ  εγγραφή.
 • ΔΩΡΕΑΝ  δανειστική βιβλιοθήκη.

 
Γιατί είναι χρήσιμο να μάθουμε την Αγγλική  γλώσσα:

agglika 2imgΗ Αγγλική γλώσσα  έλκει την καταγωγή της από την Αγγλία και είναι η μητρική γλώσσα της πλειοψηφίας των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Αγγλόφωνης Καραϊβικής. Χρησιμοποιείται, επίσης, ως δεύτερη ή επίσημη γλώσσα σε πολλές χώρες του κόσμου, κυρίως σε όσες αποτελούν μέλη της Κοινοπολιτείας των Εθνών, καθώς και σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς.

Η σύγχρονη αγγλική γλώσσα, η οποία μερικές φορές χαρακτηρίζεται ως η πρώτη παγκόσμια lingua franca, κατέχει κυρίαρχη θέση ως διεθνής γλώσσα στους τομείς των επικοινωνιών, της επιστήμης, των επιχειρήσεων, της πολιτικής και της διπλωματίας, της ψυχαγωγίας, της αεροναυτιλίας και της ραδιοεπικοινωνίας, και των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου . Αποτελεί μία από τις συνολικά έξι επίσημες γλώσσες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μία από τις 23 επίσημες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου κατέχει τη δεύτερη θέση ως μητρική γλώσσα και την πρώτη ως ξένη γλώσσα με ποσοστό 51%, τη μοναδική επίσημη της Κοινοπολιτείας των Εθνών, ενώ χρησιμοποιείται και σε πολλούς ακόμη διεθνείς οργανισμούς.

Αφετηρία της τεράστιας εξάπλωσης της αγγλικής γλώσσας υπήρξε η ίδρυση αποικιών, οι πολεμικές κατακτήσεις και οι διπλωματικές συμφωνίες, οι οποίες οδήγησαν στην ίδρυση κτήσεων, αποικιακών κρατών και προτεκτοράτων και στην κατοχή περιοχών υπό το καθεστώς της εντολής, τις οποίες πέτυχε το Ηνωμένο Βασίλειο από τον 16ο έως και τον 20ο αιώνα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο στα τέλη του 19ου αιώνα η πολιτική ισχύς της Βρετανικής Αυτοκρατορίας επέβαλε την αναγνώριση της αγγλικής γλώσσας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ένας ακόμη σημαντικός λόγος που βοήθησε στην εξάπλωση της αγγλικής γλώσσας, αποτέλεσε η ανάδειξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η πλειοψηφία των κατοίκων των οποίων έχει ως μητρική γλώσσα την αγγλική, σε υπερδύναμη μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και η επακόλουθη οικονομική και πολιτιστική επιρροή τους παγκοσμίως, με τη βοήθεια και της εξάπλωσης των μέσων ενημέρωσης και του διαδικτύου.

Η γνώση της αγγλικής έχει καταστεί απαραίτητη σε ένα ευρύ εργασιακό φάσμα, ενώ σε πολλές χώρες, στις οποίες δεν αποτελεί επίσημη γλώσσα, είναι απαραίτητη ως προσόν για την εξεύρεση εργασίας, με αποτέλεσμα πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλον τον κόσμο να την μιλούν, τουλάχιστον στο βασικό της επίπεδο.

agglika 3imgΟι άγγλοι λατρεύουν να αυτοσαρκάζονται, έχουν απίστευτο χιούμορ, λατρεύουν stand up comedy και γενικά τις κωμωδίες και έχουν τρομερή αίσθηση της ειρωνίας αλλά όχι με την κακή έννοια. Είναι πολύ ακομπλεξάριστοι και αυτό ίσως φανεί περίεργο σε έναν ξένο, ακόμα και προσβλητικό. Αλλά γενικά δεν εννούν πάντα αυτό που λένε.

 Το ‘Sorry’ και το ‘Thank you’ το έχουν ψωμοτύρι. Παντού ένα μόνιμο Sorry ακούς. Ακόμα και κάποιον κατά λάθος να σκουντήξεις στο δρόμο, Sorry αυτός θα σου ζητήσει. Είναι ευγενικός λαός αλλά θα έλεγα στα όρια της τυπολατρείας και δεν το εννοούν πάντα.

Η κουλτούρα της Αγγλίας είναι γνωστή παγκοσμίως διότι σε πολλές χώρες του κόσμου οι οποίες ήταν αγγλικές αποικίες, οι Άγγλοι σηματοδότησαν την παρουσία τους με την αρχιτεκτονική, τις τέχνες, την κουζίνα, την μουσική, τις επιστήμες, τη γλώσσα, τη λογοτεχνία καθώς και τον αθλητισμό τους. Μέσα από το ταξίδι της εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας ο σπουδαστής θα γευτεί αρκετά παραδείγματα της σύγχρονης Αγγλικής κουλτούρας.

Η Αγγλία έχει πλούσια μουσική ιστορία η οποία παγκοσμίως είναι γνωστή. Το 1962 στο Λίβερπουλ οι "Beatles", με τις συνθέσεις των John Lennon και Paul McCartney έγιναν οι πιο διάσημοι μουσικοί της εποχής τους. Άνοιξαν τον δρόμο και για άλλα δημοφιλή συγκροτήματα όπως: The Rolling Stones, The Hollies, The Who, Queen, Led Zeppelin, Black Sabbath, Genesis, Iron Maiden, Pink Floyd.

Το ποδόσφαιρο στην Αγγλία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας των Άγγλων. Εξελίχτηκε σε οικογενειακή υπόθεση μετά από δύο δύσκολες δεκαετίες, από το 1970 έως το 1990, όπου ο χουλιγκανισμός μεταξύ των αντίπαλων φιλάθλων επέφερε μαύρες σελίδες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Σήμερα, ποιός δεν γνωρίζει τους David Beckam, Wayne Rooney, Steven Gerard και τις ομάδες Manchester United, Arsenal, Chelsea, Liverpool;

 Η λογοτεχνία στη Βρετανία αρχίζει να γνωρίζει ανάπτυξη και να βρίσκει το χαρακτήρα της μετά την εισβολή των Νορμανδών, στα 1066. Οι Νορμανδοί επέβαλλαν στους Άγγλους τη γλώσσα τους και τον πολιτισμό τους. Από την εποχή αυτή υπάρχουν μερικές ιστορίες με ιππότες και διάφοροι θρύλοι, όπως οι Αρθούριοι, που αρχικά γράφτηκαν στα λατινικά, αργότερα μεταφράστηκαν στα φραγκονορμανδικά και τέλος στα αγγλικά. Κατά την Αναγέννηση, η λογοτεχνία έχει να επιδείξει μερικούς δυναμικούς εκπροσώπους, που ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο Τόμας Μουρ. Πριν από την επικράτηση των πουριτανών, το 1642, θα πρέπει να αναφερθεί κι ο κορυφαίος ποιητής της Αγγλίας, ο Σαίξπηρ.

Μετά την επανάσταση του 1688, κάνει την εμφάνισή του το ρεαλιστικό μυθιστόρημα, που έχει ως θέμα του την καθημερινή ζωή. Κυριότεροι εκπρόσωποι της περιόδου αυτής είναι ο Ντάνιελ Ντεφόε, ο Τόμπιας Σμόλλετ και άλλοι. Από τους ρομαντικούς πρέπει να αναφερθούν ο Τζον Κητς, η Μαίρη Σέλλεϋ και ο Λόρδος Βύρων. Τα μετέπειτα χρόνια και μέχρι τα σημερινά υπάρχει πληθώρα λογοτεχνών, αλλά και πληθώρα τάσεων και αναζητήσεων. Ανάμεσα στα πιο γνωστά ονόματα θα πρέπει να αναφερθούν οι Τζόζεφ Κόνραντ, Τόμας Χάρντυ, Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, Όσκαρ Ουάιλντ, Τ.Σ. Έλιοτ, Γκράχαμ Γκρην, Λώρενς Ντάρελ και άλλοι.

Η αγγλική κουζίνα χαρακτηρίζετε για την απλότητά της και την χρήση φρέσκων υλικών. Το "English Breakfast" (Αγγλικό Πρωινό) είναι γνωστό παγκοσμίως και αποτελείται από αυγά, μπεϊκον, λουκάνικα, φασόλια (baked beans), φρυγανισμένο ψωμί (toast), ψητή ντομάτα και μανιτάρια. Σε όλους μας είναι γνωστή η αγαπημένη τους καθημερινή συνήθεια,το τσάι!Οι Άγγλοι όταν τρώνε έχουν τρόπους, οι μερίδες είναι μικρές γιατί δεν πρέπει να μένει τίποτα στο πιάτο (!), ισχύει το dress code οπότε αν είναι να πάς για φαγητό έξω ρίξε μια ματιά στο site για το dress code.

φροντιστήριο αγγλικών θεσσαλονίκη  φροντιστήριο αγγλικών θεσσαλονίκη  μαθήματα αγγλικών 
μαθήματα αγγλικών θεσσαλονίκη  μαθήματα αγγλικών θεσσαλονίκη  φροντιστήριο αγγλικών 

Γιατί οι ξένες γλώσσες είναι προσόν και είναι STATUS!

Γιατί οι ξένες γλώσσες είναι προσόν και είναι STATUS!

© 2021 Κέντρο Ξένων Γλωσσών Status. All Rights Reserved.
Powered & Designed By Infonetgroup